Vesper Sparrow

Selv om Vesper Sparrow har noe vanlig fjerdedel, gjør den vakre sangen sin mer karakteristiske. Disse småbrune jobbene er mer vanlige i den vestlige delen av sitt sortiment, men fuglefolk som vet hvilket felt som skal merkes og hva de skal lytte til, kan enkelt legge disse spurvene til deres livslister.

Vanlig navn: Vesper Sparrow, Bay-Winged Bunting

Vitenskapelig navn: Pooecetes gramineus

Vitenskapelig familie:

Utseende:

  • Regning: Slank konisk form, blek med mørkere grå-svart culmen
  • Størrelse: 5,5-6,5 tommer lang med 10-11-tommers vingespenne, lang hakkede hale, dyp mage
  • Farger: Brun, hvit, buff, krem, svart, rufous
  • markeringer: Kjønn er lik om menn er litt større enn kvinner. Det stripede ansiktet viser en full hvit øye ring, vanlig hvit hals og en liten blek auricular lapp innrammet med en mørk kant med hvit under grensen. Mantelen er jevnt stripet brun og svart, og de brune vingene viser to svake, hvite eller hvite vingestenger. Halen er mørk med hvite ytre fjær, og undersiden er kremaktig hvit eller buff med tynn, mørk striping på flanker og øvre bryst. Understiltrekkene er hvite. Under flukt er det en liten ruføs scapular patch synlig, men det er sjelden merkbar på fuglefugler, med mindre vingene er droppet og fjæren er relativt slitt. Øynene er mørke og beina og føttene er bleke.
    Ungdommer ligner på voksne, men viser mer omfattende streker på undersiden og mindre raffinerte markeringer på ansiktet.

Foods: Frø, insekter, korn (Se: Granivorous)

Habitat og migrasjon:

Disse spurvene har et omfattende utvalg som strekker seg over Nord-Amerika. De foretrekker tørrere gressområder, enger og prærier, inkludert løvfelter og skrubbeområder. De er også ofte funnet i nylig brente områder, så vel som landbruksprodukter kornfelt.

Om sommeren kan vesper spurver bli funnet så langt nord som det sørvestlige hjørnet av Nordvest-territoriene med deres avlsområde som strekker seg til østlige British Columbia og øst til sørlige Ontario, gjennom Quebec og inn i Newfoundland og Labrador. Deres rekkevidde strekker seg så langt sør som Nord-Nevada, Utah, Nord-Arizona, Nordvest-New Mexico, Vest-Colorado og øst gjennom Sør-Dakota og Iowa og inn i de nordlige områdene Illinois, Indiana og Ohio. Avl av vesper spurver kan også bli funnet lengre øst i New England, selv om de østlige befolkningene er mye sparslere.

Om vinteren migrer disse spurvene til Sør-California og i hele Sør-USA så langt sør Nord-Florida, og deres vinterområde kommer nordover til østlige Nord-Carolina og Virginia. I vest, vesper spurver vinter så langt sør som sentrale og sørlige Mexico.

vocalizations:

Disse fuglene har en klar musikalsk sang som begynner med 2-4 lange, sakte fløyte notater etterfulgt av flere buzzy triller og warbles. Den typiske samtalen er et skarpt utseende.

Oppførsel:

Vesper spurven synger prolifically ved twilight, omtrent på samme tid som katolske vespers tjenester, som tjente fuglen sitt navn.

Dette er ikke den eneste gangen disse fuglene vil synge, og når de er i en musikalsk stemning, abbor de ofte på høye, eksponerte grener slik at sangen deres trives godt, spesielt i avlssesongen.

Disse er relativt ensomme spurver, selv om de vil bli i små, løse flokker i høst og vinter. Under foraging, blir de noen ganger blandet flokker med andre sparvarter. De fôrer ofte på bakken og klipper for frø og insekter, og er tilbøyelige til å løpe eller gå bort fra fare i stedet for å ta fly umiddelbart.

reproduksjon:

Dette er monogamiske fugler. Etter parring bygger kvinnen en stor kop på jorden under vegetasjonen for å skjule, ved hjelp av gress, ugress og små røtter for å bygge reiret og lining det med finere gress og pels. De ovalformede eggene er kremete hvite eller blekgrønne og merket med brune, grå eller lilla flekker, streker og splotches.

Det er 2-6 egg i hver brød.

Begge foreldrene deler inkubasjonsoppgaver i 11-13 dager, men kvinnene gjør generelt mer inkubasjon. Hvis en rovdyr nærmer seg rede, kan den kvinnelige foreldre bruke en ødelagt vinkeldraksjonsskjerm for å avlede oppmerksomheten vekk fra hennes sårbare egg. Etter at altricial kyllingene lukter, lever begge foreldrene ungdommene i 7-14 dager, men mot slutten av nestlingperioden kan hannen overta det meste av tendensen mens kvinnen starter en annen kylling. En parret vesper spurver kan øke 1-3 brød hvert år.

Disse spurvene er vanlige verter for brune hovede kullfuglparasitter. I sjeldne tilfeller kan vesper sparrows hybridisere med feltspor, selv om slik kryssing ikke alltid er bekreftet.

Tiltrekke Vesper Sparrows:

Å forlate passende sangstifter som er tilgjengelige, kan bidra til å tiltrekke seg disse fuglene, slik at bakgårdsfuglerne kan nyte sine melodier. En jordfuglmater med blandet fuglfrø, sprukket mais eller andre korn er en ideell matkilde, og fuglevennlig landskapsarbeid som inkluderer frøbærende blomster vil også friste vesper spurver. De er spesielt glad i støvbad, og vil ofte bruke et passende støvområde. Hvis birders ikke kan tiltrekke seg disse spurver, kan de fortsatt se dem i passende habitater, særlig langs landlige veier og ugressige landbruksfelt.

Bevaring:

Disse spurver anses ikke å være truet eller truet på noen måte, men deres befolkning er sakte avtagende på grunn av tap av habitat. Generell utvikling, jordbruksklipping og overgrazing tar alle unna vesper spurvene.

Lignende fugler:

  • Savannah SparrowPasserculus sandwichensis)
  • Henslow's SparrowAmmodramus henslowii)
  • Sangmus (Melospiza melodi)
  • Bryggerens SparrowSpizella bryggeri)
  • American Pipit (Anthus rubescens)
  • Sky LarkAlauda arvensis)
Foto - Vesper Sparrow © Tim Lenz

Video Instruksjoner: Vesper Sparrow singing.

Gitt Noen Kommentar