Verdin

Det eneste nordamerikanske medlemmet av den penduline tit familien, verdin er en fjern fetter av de mer kjente chickadeene. Selv om farge og merking aldri vil bli forvekslet med en chickadee, har denne lille aktive fuglen mye samme oppf√łrsel og er alltid interessant √• se p√•.

Vanlig navn: Verdin
Vitenskapelig navn: Auriparus flaviceps
Vitenskapelig familie: Remizidae

Utseende og identifikasjon

Eldre verdiner er enkle å identifisere med sine fargerike ansikter, men unge fugler kan være frustrerende vanlige.

Ved √• gjenkjenne n√łkkelfunksjonene i denne arten, kan fuglerne unng√• for mye forvirring n√•r verdiene flyr forbi.

  • Regning: Kort, rett, skarp spiss, svart, men blekere i ungfugl
  • St√łrrelse: 4,5 tommer lang med 7-tommers vingspenn, lang hale, slank kropp, rund hode
  • Farger: Gul, gr√•, hvit, kastanje, svart, gr√•brun
  • markeringer: Kj√łnn er lik om kvinner er generelt dullere enn menn, men med samme farger og merking. Hodet, ansiktet og halsen er lyse gule, selv om omfanget av det gule kan variere, spesielt ettersom fjerene blir slitt. De m√łrke √łynene og gr√•-svarte lores skiller seg markert ut, og gir denne fuglen et nysgjerrig uttrykk. Nakke og rygg er gr√•, og vingene og halen er litt m√łrkere gr√• eller gr√•brune. Den slanke underparten er lysere gr√•aktig hvit. Skulderen har en liten kastanjepatch, men det kan ikke alltid v√¶re synlig avhengig av fuglens holdning og fj√¶rjustering. Bena og f√łttene er svarte.
    Ungfugl er vanlig gråbrun og mangler det gule hodet eller kastanjerens skulderpatch, men utvikler raskt voksenfargefarger.

Matvarer, kosthold og f√īring

Verdinner er aktive, akrobatiske foragere, og raskt absorberer insekter fra blader og bjeffer som chickadees, selv ofte henger opp og ned for √• unders√łke undersiden av blader. De vil flette sine haler periodisk mens foraging. Mens de spiser hovedsakelig insekter og anses √• v√¶re insektivore generelt, inneholder kostholdet ogs√• frukt, b√¶r og nektar, spesielt n√•r insekter er knappe.

Habitat og migrasjon

Disse sm√• fuglene finnes i t√łrre skrubbe- og √łrkenhabitater, spesielt i omr√•der hvor det er rikelig mesquite og kreosotskrubbe for foraging. De er ogs√• sannsynlig √• bli sett sammen med √łrkenfugler og i forstedene. Mens verdiene ikke migrerer, strekker de hele √•ret rundt fra den s√łrlige spissen av Nevada og s√łrvestlige California gjennom vestlige og s√łrlige Arizona, s√łrlige New Mexico og vestlige Texas, s√• vel som s√łr inn i Baja-halv√łya og passende habitater i vestlige og sentrale Mexico. Vagrant observasjoner utenfor det forventede omr√•det er sjeldne og aldri overordentlig langt fra verdins tradisjonelle utvalg.

vocalizations

Disse fuglene har et h√łyt, raskt "teee-ip" kall som er to stavelser spenet veldig fort sammen. Den typiske sangen er 2-3 stavelser av korte, jevnt hakkede fl√łyter. B√•de samtaler og sanger kan gjentas i en vanlig, jevnt tempo-serie.

Oppf√łrsel

Disse sm√•fuglene er vanligvis ensomme eller funnet i par, selv om de vil danne sm√• familiegrupper p√• slutten av h√łstperioden til det √•rets avkom er moden. De kan v√¶re sjenert og vanskelig √• se, og se p√• at flitting og fladdring i trebjelken er en enklere m√•te √• f√• √łye p√• verdiene p√•.

Om vinteren kommer disse fuglene til å delta i blandede flokker med bushtits og lignende fugler.

Under den varmeste delen av sommeren, vil verdins konstruere ekstra, tomme reder for √• rooste for √• unnslippe den hardeste √łrkenvarmen. Disse roostende reirene er ofte mindre enn reiret der egg legges, men formen og konstruksjonen er lik.

reproduksjon

Verdiner er monogamiske fugler, og begge voksne av et parret samarbeider sammen for √• bygge en innviklet, sf√¶risk rede. Hanen vil ofte bygge flere reir med sm√• pinner som er bundet av edderkoppsilke, mens kvinnen vil justere redenen hun foretrekker √• bruke med gress og fj√¶r. Reder er plassert 2-20 meter over bakken, og kan v√¶re ganske i√łynefallende p√• grunn av deres form. Det er 3-6 egg per br√łd, og hvert egg er ovalformet og bl√•gr√łnn til gr√łnn hvit i farge, merket med r√łde eller brune flekker.

To lover legges hvert år.

Den kvinnelige foreldre inkuber eggene i 10 dager, og etter klekking vil begge foreldrene mate kyllingene i ytterligere 20-21 dager. Ungfuglene kan forbli hos foreldrene i en l√łs familie gruppe til neste avlssesong.

Tiltrekke Verdins

Verdins vil bes√łke g√•rdsplasser i egnede forstadsomr√•der der landskapsarbeidet er fuglevennlig for deres behov. Plantering tornete planter og b√¶r-produserende busker er ideell for √• tiltrekke verdier, og minimering av beskj√¶ring av disse plantene kan hjelpe disse sm√• fuglene til √• f√łle seg tryggere. Bruk av insektmiddel b√łr ogs√• minimeres, slik at deres foretrukne matkilde er rikelig, og de vil bes√łke vannfunksjoner der det er tilgjengelig. Verdins vil ogs√• bes√łke hummingbird nektar feeders, spesielt feeders med perches.

Bevaring

Mens verdin ikke anses √• v√¶re truet eller truet, er det observert noen milde nedgang i befolkningen, s√¶rlig i omr√•der hvor deres foretrukne t√łrre habitat g√•r tapt for utvikling. Vedvarende bevaring av habitat gjennom etablering av konserver er viktig for √• beskytte denne √łrkenarten.

Lignende fugler

  • Bushtit (Psaltriparus minimus)
  • Black-Tailed Gnatcatcher (Polioptila melanura)
  • Lucy's WarblerOreothlypis luciae)

Video Instruksjoner: canario verdin cantador.

Gitt Noen Kommentar