Verdin

Det eneste nordamerikanske medlemmet av den penduline tit familien, verdin er en fjern fetter av de mer kjente chickadeene. Selv om farge og merking aldri vil bli forvekslet med en chickadee, har denne lille aktive fuglen mye samme oppførsel og er alltid interessant å se på.

Vanlig navn: Verdin
Vitenskapelig navn: Auriparus flaviceps
Vitenskapelig familie: Remizidae

Utseende og identifikasjon

Eldre verdiner er enkle å identifisere med sine fargerike ansikter, men unge fugler kan være frustrerende vanlige.

Ved å gjenkjenne nøkkelfunksjonene i denne arten, kan fuglerne unngå for mye forvirring når verdiene flyr forbi.

  • Regning: Kort, rett, skarp spiss, svart, men blekere i ungfugl
  • Størrelse: 4,5 tommer lang med 7-tommers vingspenn, lang hale, slank kropp, rund hode
  • Farger: Gul, grå, hvit, kastanje, svart, gråbrun
  • markeringer: Kjønn er lik om kvinner er generelt dullere enn menn, men med samme farger og merking. Hodet, ansiktet og halsen er lyse gule, selv om omfanget av det gule kan variere, spesielt ettersom fjerene blir slitt. De mørke øynene og grå-svarte lores skiller seg markert ut, og gir denne fuglen et nysgjerrig uttrykk. Nakke og rygg er grå, og vingene og halen er litt mørkere grå eller gråbrune. Den slanke underparten er lysere gråaktig hvit. Skulderen har en liten kastanjepatch, men det kan ikke alltid være synlig avhengig av fuglens holdning og fjærjustering. Bena og føttene er svarte.
    Ungfugl er vanlig gråbrun og mangler det gule hodet eller kastanjerens skulderpatch, men utvikler raskt voksenfargefarger.

Matvarer, kosthold og fôring

Verdinner er aktive, akrobatiske foragere, og raskt absorberer insekter fra blader og bjeffer som chickadees, selv ofte henger opp og ned for å undersøke undersiden av blader. De vil flette sine haler periodisk mens foraging. Mens de spiser hovedsakelig insekter og anses å være insektivore generelt, inneholder kostholdet også frukt, bær og nektar, spesielt når insekter er knappe.

Habitat og migrasjon

Disse små fuglene finnes i tørre skrubbe- og ørkenhabitater, spesielt i områder hvor det er rikelig mesquite og kreosotskrubbe for foraging. De er også sannsynlig å bli sett sammen med ørkenfugler og i forstedene. Mens verdiene ikke migrerer, strekker de hele året rundt fra den sørlige spissen av Nevada og sørvestlige California gjennom vestlige og sørlige Arizona, sørlige New Mexico og vestlige Texas, så vel som sør inn i Baja-halvøya og passende habitater i vestlige og sentrale Mexico. Vagrant observasjoner utenfor det forventede området er sjeldne og aldri overordentlig langt fra verdins tradisjonelle utvalg.

vocalizations

Disse fuglene har et høyt, raskt "teee-ip" kall som er to stavelser spenet veldig fort sammen. Den typiske sangen er 2-3 stavelser av korte, jevnt hakkede fløyter. Både samtaler og sanger kan gjentas i en vanlig, jevnt tempo-serie.

Oppførsel

Disse småfuglene er vanligvis ensomme eller funnet i par, selv om de vil danne små familiegrupper på slutten av høstperioden til det årets avkom er moden. De kan være sjenert og vanskelig å se, og se på at flitting og fladdring i trebjelken er en enklere måte å få øye på verdiene på.

Om vinteren kommer disse fuglene til å delta i blandede flokker med bushtits og lignende fugler.

Under den varmeste delen av sommeren, vil verdins konstruere ekstra, tomme reder for å rooste for å unnslippe den hardeste ørkenvarmen. Disse roostende reirene er ofte mindre enn reiret der egg legges, men formen og konstruksjonen er lik.

reproduksjon

Verdiner er monogamiske fugler, og begge voksne av et parret samarbeider sammen for å bygge en innviklet, sfærisk rede. Hanen vil ofte bygge flere reir med små pinner som er bundet av edderkoppsilke, mens kvinnen vil justere redenen hun foretrekker å bruke med gress og fjær. Reder er plassert 2-20 meter over bakken, og kan være ganske iøynefallende på grunn av deres form. Det er 3-6 egg per brød, og hvert egg er ovalformet og blågrønn til grønn hvit i farge, merket med røde eller brune flekker.

To lover legges hvert år.

Den kvinnelige foreldre inkuber eggene i 10 dager, og etter klekking vil begge foreldrene mate kyllingene i ytterligere 20-21 dager. Ungfuglene kan forbli hos foreldrene i en løs familie gruppe til neste avlssesong.

Tiltrekke Verdins

Verdins vil besøke gårdsplasser i egnede forstadsområder der landskapsarbeidet er fuglevennlig for deres behov. Plantering tornete planter og bær-produserende busker er ideell for å tiltrekke verdier, og minimering av beskjæring av disse plantene kan hjelpe disse små fuglene til å føle seg tryggere. Bruk av insektmiddel bør også minimeres, slik at deres foretrukne matkilde er rikelig, og de vil besøke vannfunksjoner der det er tilgjengelig. Verdins vil også besøke hummingbird nektar feeders, spesielt feeders med perches.

Bevaring

Mens verdin ikke anses å være truet eller truet, er det observert noen milde nedgang i befolkningen, særlig i områder hvor deres foretrukne tørre habitat går tapt for utvikling. Vedvarende bevaring av habitat gjennom etablering av konserver er viktig for å beskytte denne ørkenarten.

Lignende fugler

  • Bushtit (Psaltriparus minimus)
  • Black-Tailed Gnatcatcher (Polioptila melanura)
  • Lucy's WarblerOreothlypis luciae)

Video Instruksjoner: canario verdin cantador.

Gitt Noen Kommentar