Stellers Jay

Den offisielle fuglen i Britisk Columbia, Stellers jay er den m√łrkeste jay i Nord-Amerika, og den eneste crested jayen finnes i vest. Vakker og fet, dette er en popul√¶r fugl i mange parker, campingplasser og bakg√•rder.

Vanlig navn: Stellers Jay

Vitenskapelig navn: Cyanocitta stelleri

Vitenskapelig familie: Corvidae

Utseende:

  • Regning: Lang, rett, svart
  • St√łrrelse: 11-12 tommer lang med 17-tommers vingspenn, tydelig hodeskjold, avrundede vinger
  • Farger: Svart, bl√•, gr√•, hvit, lilla
  • markeringer: Kj√łnnene ligner et svart eller gr√•-svart hode og kran, og viser noen ganger smal hvit eller lysebl√• striper p√• pannen og over √łyet. Nakke, hals, rygg og √łvre bryst er svart eller m√łrkegr√• og underkantene er rike bl√•. Vingene og halen er en lysere bl√• eller bl√•aktig lilla med tynn svart sperring i et krusningsm√łnster. Bena og f√łttene er svarte, og √łynene er m√łrke. I enkelte underarter kan hodet og ryggen vises mer bl√• enn svart eller gr√•tt.
    Ungdommer ligner på voksne, men har mindre definerte markeringer og mer grå i fjæren.

Foods: Fr√ł, n√łtter, frukt, insekter, amfibier, egg, slanger, carrion (Se: Omnivorous)

Habitat og migrasjon:

Stellers jays kan bli funnet p√• lavere fjellh√łyninger i hele vestlige Nord-Amerika, inkludert fjellomr√•der i Mexico og Mellom-Amerika. De mest utbredte befolkningene er i Rocky Mountain-regionen, inkludert Colorado, Wyoming, Montana, Utah, Idaho, Washington, Oregon og Nord-California, s√• vel som British Columbia.

Disse fuglene foretrekker blandet furu og eik eller ren barskog, men de vil ogs√• hyppige campingplasser, bakg√•rder og byparker i passende habitater. Stellers jays migrerer ikke til helt separate sesongomr√•der, men kan ha litt begrenset h√łydeinnvandring om vinteren.

vocalizations:

Stellers jays er st√łyende fugler med et bredt lydrepertoar.

Deres sang er en ujevn buzzy chirping, og samtaler inkluderer en moderat "chip-chip-chip-chip-chip" som kan h√łres scolding. Deres stemme er generelt raspier eller grovere enn mer kjente jays. Disse fuglene er ogs√• ypperlige etterligninger og kan gjenskape lyder fra andre fugler og dyr, inkludert hagesvin, loons, kyllinger, ekorn, hunder og katter.

Oppf√łrsel:

Stellers jays kan v√¶re dristige n√•r de blir vant til mennesker og har til og med blitt bemerket for √• rane campingplasser med uoverv√•ket tidbits. Dypere i skogen, kan de imidlertid v√¶re mye mer unnvikende og kan skule gjennom tykkere vegetasjon for √• unng√• √• bli sett, som vanligvis holder seg h√łyere i baldakinen. Disse fuglene vil danne familieflokker av et dusin fugler eller mer etter h√łstsesongen og reiser ofte i grupper. Ved f√īring cache de ofte n√łtter og fr√ł til senere bruk.

reproduksjon:

Disse er monogamiske fugler som antas √• v√¶re med p√• livet, med et b√•nd sementert gjennom frierisatferd som inkluderer rituell f√īring n√•r hanen bringer skikkelser til kvinnene. Begge kj√łnnene jobber sammen for √• bygge en koppformet rede av furu n√•ler, kvist, blad, r√łtter og gress, ofte ved √• bruke gj√łrme for √• holde nesting materialer sammen. Resten er plassert i et tre og kan v√¶re s√• h√łyt som 100 meter over bakken.

Et vellykket bundet par vil √łke en br√łd p√• 2-6 egg √•rlig. Eggene er blekgr√łnne eller bl√• med brune flekker. Den kvinnelige foreldre inkuberer eggene i 16-18 dager, og begge foreldrene skal mate altricial ung i 18-20 dager til de er klare til √• forlate reiret.

I sjeldne tilfeller vil Stellers jays hybridisere med blå jays hvor deres områder overlapper.

Tiltrekke Stellers Jays:

Disse fuglene vil regelmessig bes√łke bakg√•rdsmatere der jordn√łtter, svarte olje solsikkefr√ł, suet og frukt er tilgjengelige. Backyard birders som tilbyr disse matvarene i flere vidt spredte matere, kan ta imot mellomstore familieflokker som Stellers jays reiser inn, og √• ha furutr√¶r i n√¶rheten vil gi fuglene et skjermet rom for roosting eller nesting. √Ö plante eiketr√¶r og b√¶rbusker kan ogs√• gi naturlig mat for √• friste disse jays √• bes√łke.

Bevaring:

Mens disse jays ikke anses å være truet eller truet, kan deres befolkninger bli påvirket av tap av habitat, spesielt i områder av deres område der logging er en blomstrende industri.

Lignende fugler:

  • Bl√• Jay (Cyanocitta cristata)
  • Phainopepla (Phainopepla nitener)
Foto - Steller's Jay © Linda Tanner

Video Instruksjoner: Steller's Jay.

Gitt Noen Kommentar