Lazuli Bunting

Vakkert farget og med en vakker sang, er lazuli-bunting en høyt forventet sommergjest i det vestlige Nord-Amerika, og dens tidlige migrasjon gjør det ofte til det første tegn på en velkommen vår. Med sin lyse fjerdedel kan denne fuglen være lett å identifisere og er et fantastisk tillegg til enhver birder livsliste.

Vanlig navn: Lazuli Bunting
Vitenskapelig navn: Passerina amoena
Vitenskapelig familie: Cardinalidae

Utseende og identifikasjon

Ved første øyekast kan disse buntingene forveksles med bluebirds, men de er faktisk ganske forskjellige. Å gjenkjenne nøkkelfeltmerker og særegne funksjoner kan hjelpe fuglerne til å være sikre når de identifiserer lazuli-buntings.

  • Regning: Tykk, konisk form, mørkegrĂĄ-svart, men litt lettere pĂĄ undersiden
  • Størrelse: 5,5 inches lang med 8,5-tommers vingespenn, tykk hals, lang hale
  • Farger: BlĂĄ, svart, hvit, brunbrun, buff, grĂĄbrun, ruføs
  • markeringer: Menn har et lyst turkisblĂĄtt hode, hals og øvre del, selv om ryggen kan vise en brun vask, spesielt om vinteren. Lores er svarte og gir en maske-lignende effekt til ansiktet. De mørke vingene har blĂĄ kant og to brede hvite vingestenger, og halen er svart med tynn blĂĄ kant. Brystet er en rik rufous, og underkroppen, underlivet og understiltrekkene er hvite, men flankene kan vise en duggvask. Hunnene er en varm grĂĄbrun eller rik brunfarge pĂĄ hodet, ryggen og brystet, med hvite til buede underdeler. Vingene og halen er grĂĄ med blĂĄ kant, og øvre kappe og rump er blĂĄgrĂĄ. Vingene viser to doble vingestenger, men stengene er ikke sĂĄ store som pĂĄ menn. Ungdommer ligner pĂĄ kvinner, men unge menn vil vise mer blĂĄ mottling.

Matvarer, kosthold og fĂ´ring

Lazuli buntings er granivorøse og spiser en rekke forskjellige frø og korn. Deres diett kan også inkludere insekter for ekstra protein i avlssesongen, samt frukt på sensommeren og høsten. Disse fuglene bruker sine sterke regninger til å knekke frøskrog og spytter skroget ut, ofte tørker regningen på grener eller perches for å rydde av rusk.

De holder seg lite i løvverk eller busker mens de foraging og ofte fôr på bakken.

Habitat og migrasjon

Disse sangfuglene foretrekker relativt åpne habitater med tilstrekkelig busket dekning, inkludert åpne skogområder, elverområder, skrubbete canyons og post-brannfylte soner. Sommertallet strekker seg over Nord-Amerika fra Sør-British Columbia, Alberta og Saskatchewan til de vestlige delene av North Dakota og South Dakota, vest til sentrale og kystnære California og sør til Nord-Arizona og nordvestlige New Mexico. Lazuli buntings er tidlige innvandrere og kan begynne å danne reiserflokker i juli før de går sydover. Deres vinterområde er mye mindre, hovedsakelig begrenset til vestlige og sentrale Mexico.

Vagrant observasjoner rapporteres jevnlig langt lenger øst for denne fuglens forventede rekkevidde, spesielt under fallmigrasjon, og de kan også rapporteres mye lenger nordover.

vocalizations

Disse passasjerene har en søt krypende sang med høy tonehøyde og et høyt tempo som inkluderer 10-15 stavelser. Sangen og tempoet i sangen endres gjennom for å gi den en bølgende kadens. Den typiske samtalen er et enkelt kort, skarpt "hvete" -notat, men det kan gjentas med treg intervaller.

Oppførsel

Mann lazuli buntings synger for å kreve territorium hver vår, og disse fuglene er relativt ensomme eller finnes bare parvis i avlssesongen. Utenfor avlssesongen kan de imidlertid være særegne og lett dannes flokker med lignende arter, inkludert spurver, buntings og finches. Flyet deres har et bølgende mønster spisset med korte glidere der vingene holdes nær kroppen.

reproduksjon

Lazuli bunting hanner rettferdige kvinner ved å fløyte vingene sine, kaste ut kistene sine og på annen måte prøve å vise frem sin fjerdedel. Etter parring bygger kvinnen en koppformet rede av gress, ugress og edderkoppsilke foret med finere materialer eller pels og plassert 2-10 meter over bakken, vanligvis i skurken av en tregrene. De ovalformede eggene er en vanlig blekblå-hvit eller grønnblå farge, og 1-6 egg kan legges per brød.

Ett par fugler kan øke 2-3 brød per år.

Kvinnen inkuberer eggene i 11-12 dager, og etter klekking lever begge foreldrene kyllingene i ytterligere 10-13 dager til de er klare til ĂĄ forlate reiret.

Hvor rekkevidde av de to nært beslektede artene overlapper, vil lazuli buntings hybridisere med indigo buntings.

Tiltrekke Lazuli Buntings

Disse fuglene kommer lett til bakgårdsmatere som tilbyr fuglefrø, spesielt hvit proso hirse eller solsikkefrøflis. Jordfôringsstasjoner, store tømmermatere eller lavplattformmatere vil være de mest attraktive, spesielt for migrerende flokker, og lazuli buntings besøker fuglebad også.

Bevaring

Disse buntings er utbredt og relativt vanlige i deres rekkevidde, til tross for tap av habitat gjennom utvikling. De er også sporadiske verter for brunhårede cowbirdegg, men at parasitisme ikke påvirker deres reproduktive suksess signifikant. Samlet sett øker lazuli-buntingens rekkevidde sakte og disse fuglene anses ikke som truet eller truet.

Lignende fugler

  • Indigo Bunting (Passerina cyanea)
  • BlĂĄ Grosbeak (Guiraca caerulea)
  • Western Bluebird (Sialia mexicana)
  • Eastern Bluebird (Sialia sialis)

Video Instruksjoner: Lazuli Bunting.

Gitt Noen Kommentar